Usled povećanog obima posla, rok isporuke može biti duži od očekivanog. Svakako, potrudićemo se da narudžbina stigne do tebe u što kraćem roku. Hvala na razumevanju.

Besplatna isporuka za sve narudžbine preko 7000 rsd

Isporuka na teritoriji cele Srbije

Usled povećanog obima posla, rok isporuke može biti duži od očekivanog. Svakako, potrudićemo se da narudžbina stigne do tebe u što kraćem roku. Hvala na razumevanju.

Pretraga
Close this search box.

Nega kose zimi

Sve niže temperature napolju diktiraju promene u našem oblačenju, režimu ishrane i nege kako bi sačuvali svoje zdravlje i lepotu. Isto se odnosi i na kosu. Kosa ne spava zimski san, što znači da joj treba posvetiti dodatnu pažnju kako bi sprečili da bude suva, oštećena i neposlušna.

Zašto je zima loša za kosu?

Hladan vazduh napolju i grejanje u prostorijama koje isušuje vazduh utiče da koža glave postane suva, a kosa izgubi sjaj i glatkoću, da se sve više elektriše i sve se više mrsi.

Te promene temperatura, kao i vetar, kiša i sneg mogu vašu kosu učiniti osetljivom. Ništa manje ne doprinose šalovi i kape, džemperi od vune i sintetike, pa čak i svaki prolazak češlja kroz kosu dodatno elektriše i mrsi kosu, što ume da bude baš frustrirajuće.  Da bi izbegli ove nevolje, odvojite vreme i poslušajte naše savete za zaštitu i negu kose u zimskim uslovima i rezultati verovatno neće izostati. Da počnemo!

Kako zaštititi kosu od hladnoće?

Pri svakom izlaganju vaše kose hladnoći obavezno nosite kapu. Bitno je da nosite kape i šalove napravljene od prirodnih i što finijih materijala. Dobra stvar je što pomažu utoliko što čuvaju nivo lipida koji su zaduženi za elastičnost kose, ali istovremeno mogu da prouzrokuju znojenje koje iritira teme što može dovesti do stvaranja peruti. Dakle kapu nosite svakako, ali što kraće. Ukoliko se perut ipak pojavi, neka vas ne brine puno, uglavnom prođe sa zimskom sezonom, te u tom periodu skalp tretirajte šamponima protiv peruti.

Kako negovati kosu u zimskom periodu?

U zimskom periodu se treba fokusirati na spoljašnji deo dlake, tj. kutikulu. Zimi nivo lipida, tj. vlage u kosi drastično opada što utiče na elastičnost naše kose. A što je kosa elastičnija to je manje sklona pucanju i kidanju. Pravilan izbor kvalitetnih proizvoda kao što su šampon, regenerator i intenzivna maska iz hidirajućih linija, vratiće izgubljenu vlagu i zaštitiće kosu od naelektrisanja, mršenja i kidanja.

Kako održati frizuru od izlaska iz kuće do skidanja kape?

U zimskom periodu najbolje je koristiti „anti-frizz“ stajling proizvode, koji sprečavaju statičko naelektrisanje od vunene i sintetičke garderobe, kapa i šalova, preteranog gubitka vlage iz kose ili preteranog bubrenja dlake od suviše vlage. Ovaj tip proizvoda neguje i štiti kosu od neželjenog kovrdžanja i naelektrisanja i održava ravnotežu nivoa vlažnosti kose koja je ključ u borbi protiv neukrotive kose i frustracije!

Anti-frizz preparati prave omotač oko dlake i na taj način štite kosu, a frizuru čine dugotrajnijom. Zaštićena kutikula znači zdrava i lepa kosa u vašoj kontroli!